Amber Reuling is werkzaam als psycholoog. Zij heeft haar master gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Daarna heeft zij verschillende aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd om haar kennis met betrekking tot psychologie verder uit te breiden, waaronder: Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance & Commitment Therapy (ACT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) en Schema Focused Therapy (SFT).

In haar werk behandelt zij mensen met uiteenlopende psychische klachten. Te denken valt aan: somberheidsklachten, angstklachten, traumaklachten, stress en burn-out klachten, rouwproblematiek en een negatief zelfbeeld. Staat jouw klacht er niet tussen en ben je benieuwd of Amber jou toch verder kan helpen dan kun je contact opnemen via het contactformulier.

Binnen de behandeling vindt Amber het belangrijk dat iemand zich veilig voelt. Vanuit een veilige en oprechte therapeutische relatie kan er gewerkt worden aan het verminderen van de klachten, het verwerken van ervaringen uit het verleden en het versterken en vergroten van iemands krachten. Zij vindt het belangrijk om aan te sluiten bij de persoon. Waaronder de manier waarop iemand leert of informatie tot zich neemt. Dit kan vanuit begrip en kennis zijn, op een creatieve manier of bijvoorbeeld juist lichaams- en/of emotiegericht.

Haar ervaring is dat voor sommige mensen de stap naar een psycholoog groot is, ondanks dat zij wel last hebben van een aantal klachten. Om deze stap te verkleinen en hulp bij psychische klachten toegankelijker te maken is zij begonnen met het opzetten van online cursussen. Met haar online cursussen wil zij een bijdrage leveren aan deze groep mensen en aan mensen die zichzelf verder willen ontwikkelen.

Amber Reuling